Administracion

Estatura en la edad media

🐺 Medieval time period

A graveyard from the Merovingian era (470-750) gave an average height for men of 174 cm. Skeletons from a graveyard in Susteren from the Carolingian age (750-900) resulted in an average height of 172.5 cm. According to Statistics Netherlands, Dutch men had an average height of 180.4 cm and women 167.6 cm in 2003. On average we all (the grown-ups that is) were 174 cm in height.
A grave field from the Merovingian period (450-750) yielded an average height for men of 174 cm. Research on skeletons from a grave field in Susteren from the Carolingian period resulted in an average length of 172.5 cm. According to the Central Bureau of Statistics, in 2003 Dutch men had the average height of 180.4 cm and women 167.6 cm. On average we were all (the adults then) 174 cm tall.
The content is published under Creative Commons Attribution Non-Commercial 4.0 License. If you have any queries about republishing please contact us. Please check individual images for licensing details.

🦁 Gemiddelde lengte van middeleeuwse ridders

Rita Kennedy is schrijfster en onderzoekster, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Ze begon te schrijven in 2002 en haar werk is verschenen in verschillende academische tijdschriften, waaronder «Memory Studies», «Journal of Historical Geography» en de «Local Historian». Ze heeft een Ph.D. in geschiedenis en een honours graad in geografie van de Universiteit van Ulster.
De gemiddelde lengte houdt verband met zowel de voedselinname als de prevalentie van ziekten in de bevolking. Archeologen kunnen fossielen gebruiken om de lengte te berekenen van individuen die in het verleden leefden. Het nuttigste bot om de lengte te schatten is het dijbeen (femur), dat een vierde van de lengte van een mens uitmaakt en het langste bot van het menselijk lichaam is. In 2011 meet de gemiddelde Amerikaanse man 69,4 inch en de gemiddelde vrouw 63,8 inch.
Archeologen hebben fossiel bewijsmateriaal gebruikt om informatie over de vroegste mensen te verzamelen. De Homo Heidelbergensis leefde tussen 700.000 en 200.000 jaar geleden in Europa en Afrika; de mannetjes waren gemiddeld 1,80 m lang, terwijl de vrouwtjes kleiner waren, met een gemiddelde lengte van 1,80 m. De Homo floresiensis, bijgenaamd «de hobbit», leefde tussen 95.000 en 17.000 jaar geleden in Azië en was veel kleiner; bewijsmateriaal van een vrouwelijk skelet wijst op een gemiddelde lengte van iets meer dan 1 meter. Neanderthalers, het meest verwante familielid van de mens, leefden tussen 200.000 en 28.000 jaar geleden in Europa en Azië. De gemiddelde lengte van de mannetjes was 1,80 m en van de vrouwtjes 1,80 m. Wetenschappers denken dat de korte, gedrongen lichamen van de Neanderthalers hen hielpen om warm te blijven, waardoor ze de barre ijstijden konden overleven.

✳ Hoe lang waren de mensen 2000 jaar geleden

In veel kastelen of musea vind je middeleeuwse wapenuitrustingen, die aan een ridder toebehoorden. Die zijn vaak erg klein in vergelijking met de gemiddelde mens van nu. Ik heb meerdere malen gehoord dat dit werd uitgelegd als een gevolg van de algemene kleinere omvang van mensen in de Middeleeuwen in vergelijking met de moderne tijd. De redenering was dat de voeding toen slechter was dan tegenwoordig en dat dit invloed had op de groei van de mensen.
Het is bekend dat de gemiddelde lengte van de Nederlanders in de afgelopen 60 jaar omhoog is geschoten, van 1.70 m tot 1.80 m voor mannen en hetzelfde voor vrouwen. Het is niet helemaal duidelijk waarom dit zo is, maar er zijn verschillende theorieën. Een artikel in de Chicago Tribune geeft enkele ideeën:
Samengevat lijkt de kortere gestalte van de Middeleeuwen veroorzaakt te zijn door: Overvolle steden, slechte voeding, kouder klimaat, welvaartsongelijkheid tussen de rijksten en de armsten, en een lager opleidingsniveau. Hopelijk is dit antwoord voldoende om aan te tonen dat «Ja, de mensen in de Middeleeuwen echt korter waren», en biedt het plausibele aanwijzingen over de reden.

😐 Gemiddelde lengte in 1776

Robert Pershing Wadlow (22 februari 1918 – 15 juli 1940), ook bekend als de Alton Giant en de Giant of Illinois, was een Amerikaanse man die de langste persoon was in de opgetekende geschiedenis voor wie er onweerlegbaar bewijs is. Hij werd geboren en groeide op in Alton, Illinois, een kleine stad in de buurt van St. Louis, Missouri.[1]
Wadlow’s lengte was 8 ft 11.1 in (2.72 m)[2][3][4] terwijl zijn gewicht 439 lb (199 kg) bereikte bij zijn dood op 22-jarige leeftijd. Zijn grote omvang en zijn voortdurende groei op volwassen leeftijd waren te wijten aan hypertrofie van zijn hypofyse, die resulteert in een abnormaal hoog niveau van menselijk groeihormoon (HGH). Zelfs op het moment van zijn dood, was er geen indicatie dat zijn groei was gestopt.
Wadlow werd geboren in Alton, Illinois, op 22 februari 1918, als zoon van Harold Franklin en Addie May (Johnson) Wadlow, en was de oudste van vijf kinderen. Hij was groter dan zijn vader toen hij 8 jaar oud was, en op de lagere school werd een speciaal bureau voor hem gemaakt. Toen hij in 1936 afstudeerde aan de Alton High School, was hij 254 cm.[1] Hij schreef zich in aan het Shurtleff College met de bedoeling rechten te gaan studeren.

Más populares

To Top